ελειψει και διαρροή ψυκτικού ρευστού


Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για την ελειψει και την διαρροή ψυκτικού ρευστού στα κλιματιστικά και θα της αναλύσουμε.

products-viohalco11) Έλλειψη ψυκτικού ρευστού (φρεον) στο κλιματιστικό μας: Γιατί λοιπόν έχουμε έλλειψη ψυκτικού ρευστού στο  κλιματιστικό μας και ποιες είναι οι επιπτώσεις?

το κλιματιστικό μας αποτελείται από δυο μέρη τα όποια συνδέονται μεταξύ τους με χαλκοσωληνες, οι συνδέσεις αυτές δεν γίνονται με κόλληση αλλά με ρεκόρ , ο χαλκός όπως και τα υπόλοιπα μέταλλα συστέλλεται και διαστέλλεται με αποτέλεσμα κάθε φορά να χάνεται  ένα πόλη πόλη μικρό ποσοστό από το ψυκτικό ρευστό που έχουμε στο κύκλωμα μας και έτσι μετά από μερικά χρόνια χρειάζεται ένα πόλη μικρό συμπλήρωμα για να επανέλθει η απόδοση του.
imagesCAR7I920Ένας άλλος παράγοντας που έχει σχέση με το ψυκτικό ρευστό είναι η διαρροή ας μιλήσουμε λοιπόν λίγο για της  διαρροές και να της αναλύσουμε, οι διαρροές συνήθως προκαλούνται από την τρίβει, σε κάποια σημεία μέσα στην εξωτερική μονάδα οι σωλήνες ακουμπάνε η μια την άλλη με αποτέλεσμα όταν ο συμπιεστής του κλιματιστικού μας λειτούργει και δημιουργεί κραδασμούς να δημιουργείτε και τριβή, με την πάροδο του χρόνου στο σημείο εκείνο που δημιουργείτε η τρίβει ανοίγει μια τρύπα με αποτέλεσμα να έχουμε διαρροή,  θα πρέπει να αντικαταστήσουμε εκείνο το κομμάτι που έχει την τρύπα με ένα άλλο κομμάτι χαλκού και να προσέξουμε να μην έρχονται σε επαφή το ένα με το άλλο για να μην έχουμε στο μέλλον τα ιδία  προβλήματα.
Επίσης πόλη  μα παρά πόλη συχνά έχουμε διαρροή στης συνδέσεις μας (ρακόρ) ίσως να είναι και η πιο συνηθισμένη διαρροή, αυτό γίνεται από λάθος τον τεχνικών η από της ελλείψεις που έχουν στης γνώσεις τους δυστυχώς στην Ελλάδα ειδικά στα κλιματιστικά μετά από ένα καλοκαιροί δουλειάς όλοι νομίζουν πως είναι πλέον τεχνική οι εταιρίες τους προσλαμβάνουν και αυτή με την σειρά τους κάνουν αυτά που κάνουν… το παλιό μου αφεντικό έλεγε πως είναι δολοφονεί ))))… αυτά τα λέω για να προσέξετε πόλη ποιον θα φωνάξετε να τοποθέτηση το κλιματιστικό σας...

Επισημαίνω πως αναφέρω μόνο μερικά παραδείγματα στην πραγματικότητα διαρροές μπορούμε να έχουμε και στα πιο απίθανα σημεία.. ελπίζω να βοήθησα κάπως για απορίες σχετικά με το κλιματισμό αφήνετε σχολειά θα χαρώ να απαντήσω και να βοηθήσω.

Μάθετε περισσότερα για την σωστή τοποθέτηση του κλιματιστικού

3 Σχόλια

  1. File teliosa epal psiktikon alla dn exw vgi akoma stin douleia. Thelo na se kano mia erotisi: To klimatistiko mas xani apo tin eksoteriki monada stin pleura twn valvidon kai sigkekrimena apo ton xontro solina (xamilis pieseos) Mipos kseris na mou peis ti fteei?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φιλε καλημερα, ψυκτικος και γω αλλα δεν εχω ασχοληθει πολυ με βλαβες κλιματιστικων τυπου σπλιτ,και θα ηθελα την βοηθεια σου. ανωνυμο κλιματιστικο δεν μου ξεκιναει στην θερμανση. ολες η αλλες λειτουργιες δουλευει κανονικα ,ψυξη, αφυγρανση κλπ. οταν το βαζω επιλογη θερμανση παιρνει ο εσωτερικος ανεμιστηρας μονο! και το εξωτερικο τιποτα. απο φρεον ειναι οκ , κοιταξα το αισθητηριο χωρου το ξεκουμπωσα και του εριξα σπρει για καλυτερη επαφη μηπως και ειναι αυτο αλλα τιποτα. εστιαζω στην πλακετα, και στο αισθητηριο της αποψυξης...θα ηθελα την βοηθεια σου για περαιτερω πληροφοριες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kalispera file moy... loipon... mallon apo ayta pou moy eipes den stelni i plaketa voithitiko reyma... sto rele tis eksoterikis monadas etsi oste na oplisi to rele kai na ksekinisi i eksoteriki monada... opote... psaksto stin plakete...
    to email moy.. aris281084@hotmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου
Νεότερη Παλαιότερη